• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Andy Murray kommer troligen inte att få spela till klockan fyra på morgonen i nästa års Australian Open. Foto: MARK R. CRISTINO

Så ska Australian Open undvika utdragna nattmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open 2024 kommer för första gången att inledas en söndag och spelas över 15 och inte 14 dagar. Detta för att undvika utdragna nattmatcher.

– Den extra dagen kommer att uppnå detta, säger tävlingsledaren Craig Tiley.

När Andy Murray avslutat sin match mot hemmaspelaren Thanasi Kokkinakis klockan 04.05 beskrev skotten det som en fars. Det var den match som avslutades senast i årets upplaga i januari.

Arrangören har studerat data och sett att matcherna blivit längre och längre och att draget med en extra speldag ska ge ett gynnsammare schema för spelare och publik.

Australian Open

”En lösning för att minimera sena slut”

– Vi har lyssnat på feedback från spelare och fans och är glada över att kunna leverera en lösning för att minimera sena slut på matcherna, säger tävlingsledaren Craig Tiley enligt Reuters.

– Den extra dagen kommer att uppnå detta, vilket gynnar schemaläggning för både fans och spelare, menar Tiley.

Franska öppna har redan 15 dagar medan Wimbledon och US Open spelar enligt 14-dagarsformatet.

Nästa års turnering, den första Grand Slam-turneringen för säsongen, kommer att äga rum i Melbourne mellan 14 och 28 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet