Serena Williams

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Serena Williams om bortopererade cystan. Foto: Tik Tok/Bildbyrån

Serena Williams har fått en stor cysta bortopererad: ”Fortsatte växa”

Uppdaterad
Publicerad

En av tennishistoriens största spelare, Serena Williams, har fått en cysta stor som en grapefrukt bortopererad från halsen.

– Jag känner mig så tacksam, säger Williams.

43-åriga Williams berättar om händelsen i ett klipp på sociala medier där hon iförd munskydd visar upp operationsärret efter den godartade cystan.

Cystan upptäcktes i maj och Williams behövde inte opereras om hon inte själv ville ha bort den.

– Den fortsatte att växa, säger Williams, som vid vidare undersökningar testade negativt för cancer och beslöt sig för att göra ingreppet.

– Jag känner mig så tacksam och lyckligtvis har allt löst sig, och framför allt är jag frisk och hälsan kommer alltid i första rummet, säger Williams.

Lade av för två år sedan

Williams har haft en historik med skador och sjukdomar som gått hand i hand med den extremt framgångsrika karriären med 23 Grand Slam-titlar. Amerikanskan har återkommande haft blodproppar.

I samband med att dottern Olympia föddes efter akut kejsarsnitt i september 2017 var Williams nära att dö efter svåra komplikationer.

Williams, som var världsetta i 319 veckor, spelade sin sista match 2022, i US Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.