Aryna Sabalenka tvingades bryta matchen mot Anna Kalinskaja i Berlin. Foto: Bildbyrån

Skadad Aryna Sabalenka gav upp – fjärde toppoffret i Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Världstrean Aryna Sabalenka fick problem med en axel i Berlins WTA-turnering. I slutet av det första setet av kvartsfinalen gav hon upp mot Anna Kalinskaja. Fyra topp tio-spelare har nu brutit i Berlin.

Belarusiskan fick medicinsk behandling för sina axelbesvär i det första setet men klarade inte av att fortsätta. Vid 1-5 i första set gick hon fram till nätet och tackade den 24-rankade ryska motståndaren på gräset. Det är första gången Sabalenka brutit en WTA-match.

Tiden är knapp fram till Wimbledon som inleds 1 juli.

Turneringen i Berlin har lidit av långa regnavbrott och kommit efter i tidsschemat.

För bara ett par dagar sedan meddelade Sabalenka, som vunnit de två senaste upplagorna av Australian Open, att hon hoppar av OS i Paris efter att kroppen känts sliten och att hon behövde vila inför höstens hardcourtturneeringar med US Open i augusti/september som höjdpunkt.

Strax efter Sabalenkas avhopp gav Ons Jabeur upp sin kvartsfinal mot Coco Gauff. Amerikanskan vann första set med 7-6(11-9) när tunisiskan kastade in handduken efter febersympton. Totalt har fyra topp tio-spelare brutit i Berlin.

Toppspelarna som brutit i Berlin:

Aryna Sabalenka, Belarus, världstrea

Elena Rybakina, Kazakstan, fyra

Marketa Vondrousova, Tjeckien, sexa

Ons Jabeur, Tunisien, tia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.