Casper Ruud och Rafael Nadal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Casper Ruud och Rafael Nadal går vidare i Båstad. Foto: TV4 Play

Revansch för Casper Ruud i Båstad – efter skrällförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Skrällförlust i singeln.

Men timmar senare vann Casper Ruud dubbeln tillsammans med Rafael Nadal.

– Lite besviken efter dagens singelmatch. Men sånt är livet, säger Ruud till SVT Sport.

Det var nära att bli en mardrömsdag för Casper Ruud.

Först förlorade han singeln mot 85-rankade Thiago Monteiro och några timmar senare stod Roman Safiullin och Theo Arribage upp bra i dubbeln mot Ruud och Rafael Nadal.

Det blev 1–1 i set (4–6, 6–3) och det fick avgöras med ett super-tiebreak. Där vann Nadal/Ruud med 12–10 och är nu klara för semifinal.

– Lite besviken efter dagens singelmatch. Men sånt är livet, idag stämde det inte. Men jag måste ge sån jävla kredd till Monteiro, han spelade väldigt bra. Aggressiv och väldigt få misstag. Jag hann inte med hans tempo och tryck. det var en bra reality check inför OS, säger Ruud till SVT Sport.

Nadal: ”Bra nivå på tennisen”

Nadal:

– Det är inte lätt att komma hit efter att ha förlorat singeln men Casper spelade så bra den här eftermiddagen. Det var bra nivå på tennisen mot bra spelare, vi njöt av matchen, säger Nadal.

Tidigare under dagen vann 30-årige Monteiro två raka set (6–3, 6–3) och slog ut norrmannen, samtidigt som han tog sig till kvartsfinal.

– Det är en av mina bästa matcher den här säsongen. Det är första gången jag når kvartsfinalen så jag är väldigt glad, säger han i TV4 Play.

Skräll när Ruud föll mot mot Monteiro – se matchbollen nedan.

Norrmannen Casper Ruud utslagen ur första rundan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.