Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SERGIO PEREZ

Spanske superduon Rafael Nadal och Carlos Alcaraz spelar tillsammans i OS

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal missar sommarens Wimbledon.
Men han kommer att spela en stor tävling.
38-åringen har nämligen parats ihop med Carlos Alcaraz, 21, för att spela dubbel i sommar-OS.
Det meddelar det spanska tennisförbundet under onsdagen.

Alcaraz vann så sent som i söndags Franska mästerskapen efter finalseger mot Alexander Zverev. För Nadal, som har haft stora problem med skador den senaste tiden, tog Franska mästerskapen slut redan i den första omgången då han ställdes mot Zverev.

Det står nu även klart att han missar Wimbledon, för att fokusera på OS. Nadal har tidigare resonerat kring att det inte vore bra för hans kropp att skifta underlag från grus till gräs, och den spanske OS-kaptenen David Ferrer bekräftade på dagens presskonferens att Nadal kommer att stå över Wimbledon.

OS i Paris 2024

Missade Wimbledon 2023

Därmed tyder allt på att Nadals sista match på Wimbledons gräs blev kvartsfinalsegern mot Taylor Fritz 2022. Han drog sig därefter ur turneringen på grund av en magskada, och missade fjolårets turnering efter en operation.

OS i Paris invigs den 26 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet