Foto: Bildbyrån

Svenska tennisstjärnan om Serena: ”Det är helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams har gjort rejäl comeback efter att ha fött barn och är nu i final i Wimbledon. Något som imponerar stort på svenskan Rebecca Peterson.

– Det är extremt imponerande, säger hon till SVT Sport.

Svenskan Rebecca Peterson åkte ur Wimbledon i andra omgången men har följt spelarna mot finalen. Nu hyllar hon Serena Williams som tagit sig till Wimbledonfinal.

– Hon är inget annat än en champion. Det är så himla imponerande att se, hon har precis kommit tillbaka från att föda barn och inte spelat så många matcher och sen ta sig till final. Det är helt sjukt, säger hon till SVT Sport.

– Hon betyder så himla mycket för damtennisen och hon är en otrolig atlet. Hon har en väldigt stark personlighet.

Många anser att Williams är tillbaka på högsta nivån nu – vad säger du om det?

– Det är jättesvårt att säga, men hon är så himla powerful, det är svårt att slå henne trots att hon inte spelat så mycket i år. Men hon visar återigen att hon är så fruktansvärt bra.

Peterson tror däremot inte att tennisvärlden är förvånade över att Williams redan presterar så här bra.

– Jag tror att många känner att det är där hon ska vara. Det brukar vara så att många har höga förväntningar bara för att hon är Serena, utan att tänka på vad hon gått igenom. Det är extremt imponerande.

”Älskar sporten”

Det som imponerar och inspirerar allra mest på Peterson är Serenas vilja och motivation.

– Trots att Serena vunnit så extremt mycket under alla sina år och har ett litet barn så älskar hon fortfarande sporten och vill komma tillbaka. Hon kämpar sig fortfarande vidare för att ta titeln, säger hon.

Nu tror 22-åringen att det blir en väldigt bra, och tuff, final.

– Kerber spelar väldigt bra på gräs, och hon rör sig väldigt bra. Men samtidigt är ju Serena Serena och när hon spelar sin bästa tennis är det extremt svårt att slå henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.