Sverige klart för Davis Cup efter André Göransson och Filip Bergevs seger i Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige klart för kval i Davis Cup efter att André Göransson och Filip Bergevi vann dubbelmatchen mot Indien. Foto: Bildbyrån

Sverige klart för kval i Davis Cup efter dubbelparets seger: ”Skönt att leverera”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges André Göransson och Filip Bergevi vann dubbelmatchen mot Indien med 6-3,6-4 och såg till att säkra Davis Cup-vinsten med totalt tre vunna matcher.

– Vi hade bra energi från start och spelade bra tennis. Det var kul, säger Göransson i intervjun på banan i TV4:s sändning.

När Göransson vinklade ner en forehand som Indien inte kunde hålla innan för linjen, poängen utmanades, var det över och det stora jublet utbröt i hallen.

– Det var riktigt bra spel av Leo och Elias i igår och vi kunde spela avslappnat. Det var skönt att kunna leverera och stänga den här matchen, säger Bergevi.

Göransson och Bergevi besegrade Indiens Sriram Balaji och Ramkumar Ramanathan inför stampen och hejaropen i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Playoff-matchen i början av februari 2025

Under gårdagen vann Elias Ymer och Leo Borg sina singelmatcher.

Det ska spelas en fjärde match, trots att det står ointagliga 3-0 till Sverige, innan Davis Cup-helgen är över i Stockholm.

Matchen ingick i World Group 1 och gällde kvalet till Davis Cup-slutspelet.

Kvalet, eller playoff, spelas i början av februari nästa år och då har Mikael Ymers dopningsavstängning löpt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.