Foto: Bildbyrån

Sverige vidare – nära uppflyttning: ”Stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har under veckan storspelat i Billie Jean King Cup och under fredagen vann de gruppen.

Nu är laget ett steg närmare att ta sig upp till nästa division.

Sverige är vidare i Billie Jean King Cup. Laget som består av Rebecca Peterson, Caijsa Wilda Hennemann, Kajsa Rinaldo Persson och Jacqueline Cabaj Awad slog Serbien och vann därmed gruppen i sin division.

Gruppsegern innebär att Sverige på lördag ställs mot den andra gruppvinnaren i samma division, Ungern, för en plats i höstens Playoff-matcher.

– Det känns bra och jag är väldigt stolt över alla tjejer i laget. Det här är en lagvinst. Nu har vi uppnått ett av delmålen, men vi har fortfarande en match kvar i morgon, säger den svenska stjärnan Rebecca Peterson till TT.

Inför de avgörande matcherna mot Serbien var det just Serbien som toppade gruppen med fyra vinster och noll förluster. Trots det såg Sverige sig själva som favoriter.

”Alla ger hundra procent”

– Det kändes som att vi var bättre om jag ska vara ärlig. Vi tänkte att det här tar vi, fortsätter Peterson.

Under veckan som gått har laget spelat matcher varje dag och nu står de här som gruppsegrare.

– Det har varit väldigt många tuffa matcher men vi är starka i de viktiga matcherna och det är kul att se. Alla ger hundra procent oavsett om man spelar eller sitter vid sidan, säger Peterson och fortsätter:

– Vi sa det innan vi kom hit att målet var att vinna gruppen och nu ska vi vinna i morgon också. Det är sista dagen så det är bara att ge allt, finns inget att spara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.