Iga Swiatek tackar Emma Raducanu efter matchen i Indian Wells. Foto: TT

Swiatek kan bli först på 32 år

Uppdaterad
Publicerad

1991 försvarade Martina Navratilova sin titel i Indian Wells. Sedan dess har ingen spelare klarat av att försvara titeln i Kalifornien. Nu har Iga Swiatek chansen efter vinsten mot Emma Raducanu med 6-3,6-1 i åttondelen.

– Jag vill alltid avsluta poängen så snabbt som möjligt om jag får chansen men det är svårare här eftersom bollarna studsar långsammare, säger Swiatek till WTA:s hemsida.

Den 21-åriga polskan är överlägsen världsetta och har dominerat damtennisen i flera år. Emma Raducanu, 20, slog igenom med den historiska segern i US 2021 där hon nådde titeln från kvalet. Sedan dess har karriären saktat in och gått bakåt – bara rankad som 77:a.

Gav klartecken 20 minuter före start

Inför mötet med Swiatek hade hon problem med tonsillerna och tog inte beslut om att spela förrän 20 minuter före start. Dessutom har en handledsskada stört brittiskan på slutet. 

– Ser man till fysiken befinner hon sig mycket längre fram än vad jag gör just nu. Jag kunde utmana henne i början av första set och jag är väldigt stolt över mig själv, säger Raducanu.

Petra Kvitova räddade fyra matchbollar i sin match mot Jessica Pegula, 6-2,3-6,7-6(13-11).

– Jag försökte bara att spela på och det var väldigt känslosamt. Jag är lite utmattad nu, säger tjeckiskan som senast nådde kvarten i Indian Wells för sju år sedan.

Damturneringen i Indian Wells har spelats sedan 1989 och bara Navratilova 1990 och 1991 har lyckats försvara titeln i storturneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.