Serena och Venus Williams. Foto: Bildbyrån

Systrarna Williams i dubbelpar i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Serena och Venus Williams i dubbelpar.

Det blir verklighet för första gången på fyra år när de legendariska tennissystrarna går in i US Opens dubbelturnering tillsammans.

Serena Williams, 40, och Venus Williams, 42, har inte spelat i samma dubbelpar sedan de förlorade i Franska mästerskapens tredje runda för fyra år sedan.

Men i US Open, årets sista grand slam-turnering, är det dags igen då systrarna har fått ett wild card till dubbelturneringen.

Systrarna Williams har skördat stora framgångar tillsammans i dubbel. Totalt har det blivit 14 grand slam-titlar varav två US Open-titlar, 1999 och 2009. Dessutom har de vunnit tre OS-guld ihop i dubbel.

Serena Williams meddelade i början av augusti att ”nu har nedräkningen börjat”. Det tolkas av många att hon kommer att lägga av efter US Open på hemmaplan i New York – efter över 20 år i världstoppen.

US Open startar på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.