Casper Ruud utmanar de bästa på touren. Foto: TT

Norske Ruud tog sitt livs skalp – slog ut Tsitsipas

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Casper Ruud tog sitt livs skalp när han besegrade världsfemman Stefanos Tsitsiipas 7-6(7-4),6-4 i Madrids tredje omgång.

– Jag försöker bara spela så bra jag kan. I dag gjorde jag en ny bra match och jag har sett Tsitsipas spela bättre, säger Ruud i norska Eurosport.

Den 22-rankade norrmannen bröt fram till 4-3 i andra set och höll sedan ihop sitt spel och kunde avgöra i Magiska Boxen i Madrid genom att hålla sin serve. Han visade inga större känsloyttringar när de tackade vid nätet efter att ha slagit den högst rankade spelaren i sin karriär.

I nästa omgång möter han kazaken, 44-rankade Alexander Bublik. I och med dagens seger står det klart att Ruud vid nästa ranking är topp 20, hans bästa notering hittills.

Tsitsipas är i storform och vann turneringen i Monte Carlo och hade matchboll i finalen mot Rafael Nadal i Barcelona innan han förlorade.

ARKIV: Casper Ruud gästar Skavlan (27 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.