Tsitsipas sover gott om nätterna med sin nya följeslagare. Foto: Instagram/Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas: ”Sover med Federers racket”

Uppdaterad
Publicerad

En av världens bästa spelare, Stefanos Tsitsipas, blev som ett barn när han fick spela i samma lag som Roger Federer i dennes avsked i Laver Cup för ett par veckor sedan. Han tiggde till sig ett racket från idolen.

– Emellanåt sover jag med racketen, säger Tsitsipas.

Tsitsipas gick fram till Federer och frågade:

– Det skulle betyda allt för mig om jag kunde få en av dina racketar. Jag har följt dig sedan jag var tre år gammal. Om jag kunde ha en racket att rama in och ha i mitt hus, att dela det med dig skulle betyda extremt mycket för mig. Jag hoppas att du inte har något emot att ge mig något som är en del av din identitet.

Federer fiskade upp ett av sina Wilson-racketar ur bagen och gav till Tsitsipas.

Grät vid frukosten

– Uppenbarligen gick han med på det. Roger var en idol när jag växte upp. Det hade känts fel att inte ha fått någonting med mig från hans sista match. Han var väldigt trevlig och emellanåt sover jag med racketen, säger Tsitsipas till ATP-touren.

Tsitsipas var förstörd i samband med Federers avsked och grät som många andra. Även vid frukosten dagen därpå kom tårarna.

– Jag hoppas att mitt avsked blir likadant, säger 24-årige Tsitsipas.

Tsitsipas har gått till kvartsfinal i storturneringen Astana Open (sju av världens tio bästa till start) i Kazakstan och kvalat in tiill ATP-slutspelet i Turin i mitten av november.

Se Federers avskedstårar:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Federer brast ut i gråt och kramade om familjen efter sitt avsked till proffstennisen i natt. Foto: Kin Cheung/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.