Foto: Bildbyrån

US Open-sensationen bryter med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska US Open-vinnaren Emma Raducanu söker efter ny tränare.

Den 18-åriga supertalangen har brutit med Andrew Richardson, som var hennes tränare när hon skrällde i US Open.

– Jag känner i det här skedet av min karriär, när jag möter toppspelare, att jag behöver någon som har den där erfarenheten från WTA-touren på hög nivå, vilket betyder att jag letar efter någon som har varit på den nivån och vet vad som krävs, säger Raducanu.

18-åringen chockade tennisvärlden när hon som första kvalspelare någonsin vann US Open. Hon blev också den första brittiska kvinnan på 44 år att vinna en grand slam-turnering.

Raducanu anses vara en av de mest spännande talangerna på damsidan inom tennisen. Att hitta ny tränare lär inte vara ett problem. Nu jagar hon nya framgångar och menar att hon behöver en tränare med erfarenhet från den högsta nivån.

– Jag tror det är precis vad jag behöver. Och speciellt just nu när jag är så ny i det här, jag behöver verkligen någon som kan guida mig och som har varit igenom det.

Raducanu bryter med den före detta Davis Cup-spelaren Andrew Richardson som tränade henne för första gången redan när hon var tio år.

KLIPP: Hör Emma Raducanu efter US Open-vinsten (12 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.