Se när Karolina Muchova skrällvann mot Aryna Sabalenka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Karolina Muchova skrällvann mot Aryna Sabalenka. Foto: Discovery+

Skrällen: Världstvåan Sabalenka utslagen av 43:e-rankad tjeckiska

Uppdaterad
Publicerad

Det tog stopp i semifinal av Franska öppna för världstvåan Aryna Sabalenka.

Tjeckiskan Karolina Muchova, 43:e-rankad i världen, skrällvann med 7–6, 6–7, 7–5.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Muchova efter matchen.

Världstvåan Aryna Sabalenka var framme i semifinal i Franska öppna. Där väntade tjeckiskan Karolina Muchova, som är rankad först på 43:e-plats i världen.

Belarusiskan Sabalenka pressades rejält och första set gick till Muchova, med siffrorna 7–6. I andra set fortsatte tjeckiskan att imponera med ett fint spel, men till slut bet världstvåan i från och vann setet med 7–6.

I tredje set såg Sabalenka ut att bryta ned den 43:e-rankade tjeckiskan och ledde som mest med 5–2. Då började vändningen.

Första Grand Slam-finalen

Sabalenka servade för matchen i ställningen 5–3, men Muchova bröt serven och gick sedan upp till 5–5 efter ett övertygande spel.

Sabalenka bytte då racket, efter att tjeckiskan tagit den första bollen. Det hjälpte föga, och tjeckiskan servade sedan för matchen i ställning 6–5,efter en stark vändning.

Muchova visade ingen respekt för världstvåan och vann sista setet, klart. Muchova är nu framme i sin första Grand Slam-final.  Där ställs hon mot världsettan Iga Swiatek, som vann sin semifinal mot Beatriz Haddad Maia i två raka set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.