Venus Williams Foto: Bildbyrån

Venus Williams inblandad i dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Venus Williams, 37, var i början av juni inblandad i en trafikolycka i Palm Beach, Florida, där en person omkom. Enligt uppgifter i en polisrapport var den före detta världsettan vållande till olyckan där en 79-årig man skadade sig så pass allvarligt att han avled två veckor senare.

Enligt uppgifter från vittnen ska Williams ha kört mot rött och krockat med en bil som kördes av 79-åringens fru. Olyckan utreds fortfarande och Williams är i nuläget inte åtalad.

Polisrapporten säger att Williams körde sin Toyota Sequoia SUV när vittnen säger att hon körde mot rött och körde in i en annan bil.

Williams advokat Malcolm Cunningham säger i ett uttalande att Williams har uttryckt sina djupaste kondoleanser till familjen som förlorade en kär familjemedlem. Advokaten säger också att trafikljuset var grönt när Williams körde över korsningen.

Uppgifter om kraschen rapporterades först av sajten TMZ.

Venus Williams, storasyster till Serena Williams, har vunnit sju Grand Slam-titlar, därav fem segrar i  Wimbledon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.