Richard Gasquet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Richard Gasquet förlorade med de ”långsamma bollarna”. Foto: ATP/Bildbyrån

Veteranen Richard Gasquets kritik på ATP-touren: ”Det är inte tennis längre”

Uppdaterad
Publicerad

Veteranen Richard Gasquet föll i två raka set i första rundan av ATP 250-turneringen i Marseille.

Efteråt riktade 37-åringen stark kritik mot bollarna som användes.

– Ärligt talat, bollarna var väldigt, väldigt långsamma. Det är otroligt. Det är supermarket-kvalitet, sa han på presskonferensen.

Se sekvenser från matchen i spelaren ovan.

Fransmannen Gasquet har spelat proffstennis sedan 2002 och var i ett decennium nästan en konstant på topp 20-rankingen i världen. På de senaste åren har han dippat och är numera 131 på världsrankingen.

Efter förlusten i två raka set mot Roberto Bautista-Agut i första rundan av Marseilles ATP 250 surnade han till på bollkvaliteten.

– Jag missade många möjligheter, men ärligt talat var bollarna väldigt, väldigt långsamma. Det var monstruöst, det har jag sällan sett. Det är otroligt. Det är inte tennis längre. Sedan covid har det funnits problem med kvaliteten på bollar. Det är supermarket-kvalitet, sa Gasquet på presskonferensen enligt Le Parisien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.