Belarusiskan Victoria Azarenka (till vänster) och Elina Svitolina kommer inte att skaka hand när de möter varandra i Washington. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter buropen i Wimbledon – udda drag av arrangören i Washington Open

Uppdaterad
Publicerad

Det blev infekterat efter mötet mellan Victoria Azarenka och Elina Svitolina i Wimbledon, då Azarenka lämnade banan utan att skaka hand.

Inför tennisstjärnornas drabbning i Washington Open meddelar arrangören att det inte kommer bli någon handskakning efter matchen.

– Jag är nöjd med det, säger ukrainskan Elina Svitolina.

Elina Svitolina, från Ukraina, besegrade belarusiskan Victoria Azarenka i Wimbledon. Efter matchen blev den sistnämnda utbuad efter att ha lämnat banan utan att ha skakat hand med Svitolina.

Ukrainskan hade redan innan turneringen meddelat att hon inte tänkt skaka hand med spelare från Ryssland eller Belarus, som en protest mot den ryska invasionen i Ukraina.

I Washington Open väntar i natt (svensk tid) en ny duell mellan Svitolina och Azarenka. Men denna gång har arrangören försökt undvika nya burop från publiken.

Fått besked från WTA:s vd

– Jag pratade nyligen med Steve Simon (vd för WTA) och han sa till mig att arrangören kommer meddela inför matchen att det inte kommer att ske någon handskakning efteråt. Jag är nöjd med det, säger Svitolina enligt Talksport och fortsätter:

– Jag tycker att Wimbledon-arrangören borde ha meddelat publiken att ukrainska spelare inte vill skaka hand med ryska och belarusiska spelare.

Under Franska öppna i juni inträffade en liknande situation, då Svitolina vägrade skaka hand med Aryna Sabalenka. Då blev dock Svitolina utbuad av publiken.

KLIPP: Svitolina utbuad i Franska öppna efter att ha vägrat handskakning (6 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.