Serena Williams och Roger Federer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Williams hyllar Federer: ”Ett geni”

Uppdaterad
Publicerad

Vem är den bäste herrspelaren i tennis någonsin?

För Serena Williams är det ett lätt val.

– Jag tror att två ord summerar det: Roger Federer, säger hon.

Både Roger Federer och Rafael Nadal står på 20 grand slams genom tiderna, och där bakom jagar Novak Djokovic på 18 titlar.

Men för Serena Williams, som själv står på 23 grand slam-segrar, råder det inget tvivel om vem som är störst.

– Han är definitionen av storhet och klass, och han är fantastisk och förändrade verkligen sporten. Du kan se spelare som spelar som honom, rör sig som honom, använder hans teknik. Killen är ett geni, säger hon.

Två knäoperationer

Williams kallar sig själv för en ”supersupporter” och menar att hon ser honom som den bäste någonsin.

– Du kan inte tycka illa om honom, så känner jag. Hans spel är fantastiskt. Om jag bara kunde spela som han, säger hon.

Den 39-årige schweizaren har dragits med knäbekymmer och genomgick två knäoperationer förra året som gjorde att han missade nästan hela säsongen.

Den här veckan gör han sin blott andra turnering sedan mars i ATP-turneringen i Genève där han ställs mot 75-rankade spanjoren Pablo Andújar.

Franska mästerskapen inleds den 30 maj och där är Nadal favorit att kliva förbi Federer i antal grand slam-titlar. Spanjoren har vunnit turneringen 13 gånger – Federer har bara segrat i Frankrike en gång i karriären (2009).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.