Marketa Vondrousova klar för final i Wimbledon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marketa Vondrousova klar för final i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Tjeckiskan Marketa Vondrousova klar för final i Wimbledon:”Kan inte förstå det”

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainskan Elina Svitolina skrällde när hon slog ut världsettan i kvartsfinalen.

Men i semin tog det stopp mot tjeckiskan Marketa Vondrousova efter två raka set (6-3, 6-3).

– Jag kan inte förstå det. Jag är bara väldigt glad, sa 24-åringen efter matchen.

Ukrainskan Elina Svitolina, rankad 76 i världen, skrällde när hon slog ut världsettan Iga Swiatek i kvartsfinalen. I semifinalen stod Marketa Vondrousova, Tjeckien, för motståndet. Senast de två möttes var semifinalen i OS 2021, där Vondrousova knep finalplatsen.

Tjeckiskan vann första set med 6-3 och gick ut starkt även i andra. Svitolina lyckades inte svara upp mot Vondrousova som spelade med stort självförtroende. Vondousova, som är rankad på 42 plats i världen, hade en liten svacka men det var aldrig något snack om vem som skulle ta finalplatsen. Marketa Vondrousova vann även det andra setet med 6-3 och är därmed klar för sin första final i Wimbledon.

Hyllar motståndaren

– Jag kan inte förstå det. Jag är bara väldigt glad, sa Voundrousova i intervjun efter matchen och passade på att hylla Elina Svitolina:

– Hon är en sådan kämpe och också en väldigt bra person.

Marketa Voundrousova var borta från spel i sex månader under fjolåret på grund av en skada och var glad över att vara tillbaka på planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.