Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ons Jabeur till final i Wimbledon – världstvåan utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Inför semifinalen i Wimbledon stod mycket på spel för världstvåan Aryna Sabalenka.

Finalavancemang skulle innebära att belarusiskan seglade upp som världsetta och därmed ta över titeln från polskan Iga Swiatek som åkte ut i kvartsfinalen.

Men i semifinalen var tunisiskan Ons Jabeur starkast och vann efter en riktig rysare (6-7, 6-4, 6-3).

Semifinalen mellan världssexan Ons Jabeur och världstvåan Aryna Sabalenka blev en riktig rysare. Inledningen av matchen var minst sagt jämn. Sabalenka och Jabeur följdes åt hela första set innan belarusiskan Sabalenka till slut vann setet med 7-6.

De båda världsstjärnorna fortsatte hålla jämna steg även i andra set. Ons Jabeur från Tunisien var illa ute vid ställningen 4-2 men lyckades vända och vinna med 6-4.

Aryna Sabalenka har vunnit de tre senaste mötena spelarna emellan med det var Ons Jabeur som inledde det tredje och avgörande setet med att vinna första gamet. Spelarna fortsätta hålla jämna steg men så ryckte 28-åriga Tunisiskan och gick upp i 5-2-ledning. Belarusiskan Aryna Sabalenka hade inte publiken med sig, som jublade och klappade i händerna för varje poäng Ons Jabeur tog.

Avgjorde på femte matchbollen

Tunisiskan var nära att vinna flera gånger men först vid sin femte matchboll lyckades Jabeur avgöra matchen. Därmed är hon klar för sin andra raka Wimbledon-final.

–Jag är glad att jag hittade styrkan att gräva djupt och vinna matchen, och förhoppningsvis den här turneringen, sa 28-åringen med ett leende.

Hon passade också på att tacka publiken för stödet:

– Tack för att ni hejat på mig till slutet och trott på mig.

Ons Jabeur är första kvinna att ta sig till Wimbledon-final två år i rad sedan Serena Williams gjorde det 2018 och 2019.

I finalen möter hon tjeckiskan Marketa Vondrousova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.