Svenska Skidförbundet skakas av interna stridigheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se turerna kring styrelsekaoset här (klipp från 17 september) Foto: Bildbyrån

Beskedet efter styrelsekaoset i skidförbundet: Båda parterna frias

Uppdaterad
Publicerad

Vice ordförande Stefan Bessman och ledamot Lisa Åberg i Svenska skidförbundets styrelse anmälde varandra till Riksidrottsnämnden. Nu står det klart att båda anmälningarna avslås.

Under året har det varit en intern konflikt inom Svenska skidförbundet mellan vice ordförande Stefan Bessman och ledamot Lisa Åberg som fram tills årsmötet nyligen satt i förbundsstyrelsen.

Bessman anmälde Åberg till Riksidrottsnämnden på grund av ett mejl som hon vidarebefordrat till styrelsens ordförande Karin Mattsson, där hon skrev att hon ansåg att SSF behöver diskutera sin närvaro i sociala medier.

Mejlet skrevs efter att Bessman lämnat flera kommentarer i en Facebook-tråd, där kritik riktades mot SSF i en Vinterstudio-diskussion.

I mejlet som Åberg vidarebefordrade ifrågasattes skidförbundets agerande i frågan, och avslutades med orden: ”Bessman måste neutraliseras!”.

Bessman skickade sedan in en anmälan till Rin. Han menade att formuleringen kan tolkas som ett hot, och riktade kritik mot Åberg för att hon valde att anonymisera avsändaren i sitt mejl till Mattsson.

Den anmälan mot Lisa Åberg avslås nu. Anledningen är att den enligt Riksidrottsnämndens beslut kom efter anmälningspreskriptionstiden på två månader gått ut.

”RIN har fattat beslutet på det underlag de haft. Skälen för beslutet går att läsa i det, så jag hänvisar till de skälen och har inga ytterligare kommentarer”, skriver Bessman i ett sms till SVT Sport.

Åberg anmälde sedan Bessman för att ha ”missbrukat anmälningsinstitutet”. Även den anmälan avslås med hänvisning till att Åberg var inblandad i ärendet genom att vidarebefordra mejlet som Bessman uppfattade som hotfullt.

SVT Sport har sökt Lisa Åberg för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.