Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mona Brorsson pressad att nå VM Foto: Bildbyrån

Brorsson inför säsongsdebuten och pressen att nå VM: ”Behöver en pallplats”

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson gör säsongsdebut i världscupen vid Pokljukas sprint över 7,5 km. OS-mästaren i stafett känner en press om hon ska nå VM.

– Jag skulle behöva vara på pallen, säger Brorsson till SVT Sport.

En långvarig förkylning har gjort att Brorsson inte tävlat i världscupen alls den här säsongen. Hon har nu fått bra träning under juluppehållet efter att ha följt de andra tjejerna på avstånd.

Det är inte lång tid kvar till VM i Oberhof som inleds 8 februari och det finns en press och konkurrens om att få en av de åtråvärda platserna i truppen.

– Jag har som mål att åka VM. Jag skulle teoretiskt behöva vara på pallen. Man vet hur svårt det är att slå sig in den här truppen. Fyra tjejer har redan varit på pallen den här säsongen men det känns jättebra, säger Brorsson från skyttevallen i Pokljuka.

Stark mentalt

Brorsson, som känner att kroppen svarar, har en positiv känsla inför tävlingen.

– En positiv sak är att jag är starkare mentalt mer än någonsin. Jag känner ingen nervositet. Det mentala föll på plats i OS och jag bryr mig inte längre, har släppt kraven och vill bara göra mitt bästa. Skidskytte är ju jättekul och det är den känslan jag vill hitta, säger Brorsson.

Hennes bästa placering individuellt i världscupen är en tredjeplats i Antholz för snart ett år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.