Elvira Öberg med i svenska stafettlaget, enligt IBU

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg med i svenska stafettlaget, enligt IBU Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg med i damernas stafettlag i skidskytte-VM

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg har stått över de två senaste tävlingarna med ont i halsen.

Men nu är hon tillbaka.

Hon är uttagen till morgondagens stafettlag.

– Det har inte varit den roligaste veckan, erkänner hon.

Elvira Öberg blev 16:e åkare på sprinten, 1.13,6 efter guldmedaljören Denise Herrmann-Wick från Tyskland.

I stället för flera lopp blev hon isolerad.

”Några tuffa dagar”

Det gjorde att 23-åringen missade jaktstarten, distansloppet och singelmixedstafetten.

– Det har varit några tuffa dagar, absolut. Det här är det sista man vill ska hända, och det har absolut varit en kamp mot klockan att bli frisk till den här helgen. Det har varit en tuff vecka, det här är den sämsta tiden på hela året man kan kan bli sjuk. Så det har varit svårt, men jag är otroligt glad att jag kan stå här nu, säger hon till SVT Sport.

Glad att ha tillbaka Elvira Öberg är så klart även förbundskapten Johannes Lukas  – som förutom från lillasyster Öberg  tog ut ett lag bestående av Linn Persson, Anna Magnusson och Hanna Öberg.

– Det betyder så klart jättemycket. Vi vet ju alla hur stark Elvira är och hur viktig hon är för vårt stafettlag, säger förbundskapten Johannes Lukas på en presskonferens.

”Vi har saknat henne”

Hanna Öberg håller med.

– Jag tycker att det känns jättekul att hon tar den här möjligheten och att hon känner sig tillräckligt bra för att starta. Vi har saknat henne på startlinjen, säger hon till SVT Sport.

Även på herrsidan är det svenska laget det väntade: Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

– Vi har fyra åkare som har mycket erfarenhet från mästerskap och det tror vi är viktigt, säger förbundskapten Johannes Lukas till SVT Sport angående herrtruppen.

HÖR ELVIRA ÖBERG EFTER BESKEDET:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.