• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Björn Ferry blickar tillbaka på positiva aspekter i Wolfgang Pichlers ledarskap. Foto: Bildbyrån

Ferry: ”Kan vara en fördel att ha en diktator”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska skidskytteherrarna hade en tuff dag i dagens stafett i Oberhof. Det var framför allt skyttet som fallerade. Då blickar SVT Sports expert Björn Ferry tillbaka på hur det kunde vara så länge Wolfgang Pichler ledde landslaget.

– Det kan vara en fördel att ha en diktator, säger han i Vinterstudion

I en intervju efter herrstafetten resonerade den nuvarande huvudtränaren Johannes Lukas kring den svaga insatsen.

– Det är för många bom. Det är verkligen svårt. Jag förstår inte vad problemet är. De gör så mycket bättre under träningen, säger han.

Han tror att det främst handlar om det mentala.

– Det viktiga nu är att hitta en lösning för hur man kommer mentalt tillbaka, men det kommer inte att bli lättare nu. Det är mycket mentalt och det är svårt, säger Lukas.

Ferry upplevde huvudtränaren som något velig i intervjun och ombads jämföra honom med Pichler.

– Det har ingen betydelse när det gäller skytteträning eller kunskapen kring det, men han har personligheten och drivet. Han står inte och velar i en intervju, säger experten om Pichler.

Den tidigare OS-guldmedaljören beskriver också skillnaden i de två tyskarnas ledarskap.

– Om man nästan hatar chefen har man sällan problem inom gruppen, men har man en väldigt trevlig ledare så har man ofta nästan större problem. Det kan vara en fördel att ha en diktator som man man tycka illa om, då får man inga andra problem, säger Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.