Johannes Lukas. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen lämnar laget efter axelskadan

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Johannes Lukas lämnar skidskyttelandslaget på grund av sin axelskada.

I morgon ska han undersökas av en läkare – och i värsta fall kan VM vara i fara.

– Jag har ingen aning om det blir operation eller inte och om det behövs kanske kan det vänta till efter VM, säger Lukas till SVT Sport.

Johannes Lukas föll i en trappa i arenan i Antholz efter en träning i veckan och landade på axeln.

Förbundskaptenen ramlade på samma axel som han skadade för två år sedan och då tvingades operera. Han har haft väldigt ont sedan fallet och nu tvingas han lämna skidskyttelandslaget.

Ska undersökas imorgon

– Jag har en hel kropp och en dålig axel och landar på den. Det är otur. Men nu har jag klarat den här veckan stabilt, säger han.

Förbundskaptenen ska åka hem och undersökas av samma läkare som opererade honom, vilket Expressen rapporterade om först.

Till tidningen säger han att han hoppas att det inte innebär slutet på säsongen, vilket alltså antyder att VM är i fara.

– Vi har ingen aning om vad det är just nu. Jag vet mer i morgon. Men det är nog inte så dramatiskt.

Så VM är inte i fara om det blir operation?

– Jo, men jag har ingen aning om det blir operation eller inte och om det behövs kanske det kan vänta till efter VM. Om jag kan välja mellan operation nu eller i slutet av säsongen tar jag självklart slutet av säsongen.

”De får flera lugna dagar utan mig”

Får det några konsekvenser för laget att du tvingas lämna nu?

– Nej, att de får ha flera lugna dagar utan mig, det blir bra för dem.

VM startar 10 februari i Pokljuka. Landslaget stannar i Antholz som en del av sin uppladdning inför VM som är nästa tävling.

KLIPP: Sebastian Samuelsson: ”Bäst i världen på att toppa formen”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.