Sara Hector i tårar efter missen: ”Vet inte vad som gick fel”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector i tårar efter missen: ”Vet inte vad som gick fel” Foto: SVT

Hector i tårar efter VM-missen: ”Vet inte vad som gick fel”

Uppdaterad
Publicerad

Jakten mot ett guld blev till platt fall för Sara Hector i storslalomen på VM i Meribel.  Efter ett segt förstaåk där hon var sjua satsade svenskan i andra för att ge sig själv en chans men det ville sig inte alls. Svenskan blev bara 13:e, hela 1,80 efter segraren Mikaela Shiffrin

– Jag vet inte vad som gick fel faktiskt,säger Hector med tårar i ögonen till SVT Sport.

Hector hade ett fantastiskt 2022 med OS-guldet som grädde på moset. Men att komma till start på VM med OS-guldet på cv:et hjälpte inte ett dugg. I första åket var hon hela 96 hundradelar efter Mikaela Shiffrin och klagade  på att hon var feg i partierna av backen som låg i skugga.

Efter andra åket ville svenskan inte skylla på skuggan utan hade inga direkta svar. Det var med tårar i ögonen hon kom till SVT:s mikrofon.

– Jag som försökte att samla mig men det går inte, säger Hector när hon inte kan hålla tillbaka tårarna.

– Jag är bara besviken helt enkelt. jag vet inte vad som gick fel faktiskt,säger Hector till SVT Sport.

Hector berättar att säsongen varit tuff.

– Jag har kämpat mycket, varit sjuk mycket. Men det har funnits delar där jag åkt bra både på tävling och träning men sedan har det blivit fel. Har tappat det lite mentalt, försöker Hector förklara.

Svenskan berättar att hon har haft bra stöttning vid sidan av.

– Då känner man att man vill ge tillbaks i form av bra resultat...det är därför det känns extra tungt, säger Hector och kämpar med gråten.

Shiffrins revansch

Kampen om medaljerna blev dramatisk. Tessa Worley, hemmaåkaren, såg ut att hota om de ädlaste medaljerna. Som näst sista åkare i andra åket var hon i ledningen när hon åkte ur i nedre partiet. Det betydde att norskan Ragnhild Mowinckel fixade en medalj.

Och när Mikaela Shiffrin gav sig ut i ledning var det en kamp mot klockan och mot ledande italienskan Federica Brignone. Shiffrin ledde med 12 hundradelar vid start och i mål hade hon kvar exakt samma differens och kunde knappt tro sina ögon när guldet var säkrat. En rejäl revansch efter misslyckandena på OS ifjol.

SE HECTORS ANDRA ÅK:

Sara Hector långt efter i storslalom – se svenskans andra åk

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector långt efter i storslalom – se svenskans andra åk Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.