Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hedenström hoppas på ny pallplats: ”Finns möjlighet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter karriärens första pallplats i Ski Classics förra helgen kommer Karolina Hedenström med stärkt självförtroende till helgens två lopp.

 – En jättemäktig känsla att få uppnå ett av sina stora mål. Det betyder att man kan ha ett större lugn i det jobb man gör veckorna mellan tävlingarna och ställa sig med ett större självförtroende på start, säger Hedenström till SVT Sport.

Karolina Hedenström har en stark säsong i ryggen med topp tio-placering i samtliga lopp utom ett. Förra helgen nådde 22-årigen ytterligare en milstolpe i karriären med sin första pallplats i Ski Classics, ett resultat som också förstärkte hennes position som ledare av den rosa ungdomsvästen. 

Inför helgens två lopp har hon nu ett försprång på hela 287 poäng till tvåan Ida Palmberg. Förra helgens pallplats förändrar inte hennes fokus inför start. 

 – Samma mål som förra helgen, jag ska ha flera delar under loppet som jag ska fokusera på. Det är tekniskt, att få i sig energi och taktik som vi ska lägga upp, olika delar att hålla huvudet fokuserat på, säger Hedenström. 

Tänker du pallplats? 

 –  Jag tänker att om jag lyckas med alla dom bitarna så kan det finnas möjlighet för det.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tidigare i veckan meddelade Team Ramudden att man förstärker sitt lag till helgen med tre nya åkare. Men tyvärr blir det ingen långloppsdebut för Anna Dyvik, en förkylning sätter stopp för hennes start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.