Jakobsen åkte ur för sjunde tävlingen i rad

Uppdaterad
Publicerad

Slalomåkaren Kristoffer Jakobsen fortsätter att grensla. I dagens slalom i tyska Garmisch-Partenkirchen kom grenslingen redan i slutet av det första åket.

– Med sju raka uråkningar måste man börja fundera på hur man går vidare, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Kristoffer Jakobsen, 27, har den här säsongen visat att han kan tillhöra de allra främsta slalomåkarna på världscupen. I december tog han två raka pallplatser, men den senaste tiden har helt och hållet präglats av uråkningar.

I och med dagens grensling har han åkt ur i sju raka individuella tävlingar, inklusive OS i Peking. Den här gången var det bara några käppar kvar då han åkte ur. När han väl åkte ur såg han uppgiven ut och gled ner till målfållan.

– Jag tycker synd om honom. Jag vet att de har jobbat stenhårt på att försöka hitta rätt dosering av attack för att lyckas ta sig ner, säger Hellman.

För en dryg vecka sedan sade Jakobsen själv så här:

– Det har varit tuffa tider nu i januari. Vi har ju jobbat mycket på det som ändå har hänt nu, men det är lätt att det sätter sig i huvudet och då är det ännu lättare att det händer med så små marginaler.

Sedan dess har svensken alltså åkt ur ytterligare två gånger.

Norrmannen Henrik Kristoffersen vann söndagens slalom före tvåan Dave Ryding från Storbritannien och trean Linus Strasser från Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.