Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jens Burman: ”Jag är trött på att svara på den där frågan”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Burman var bäste svensk på en femtondeplats då Kopparskidan i Falun inleddes med 10 kilometer fristil. Före honom var fjorton norrmän, men det ville svensken inte prata om efter loppet.

– Jag är trött på att svara på den där frågan, säger han till SVT Sport.

Jens Burman kom i mål 37,4 sekunder efter segraren Harald Östberg Amundsen på 10 kilometer fristil i Falun. Tävlingen Kopparskidan är en del av Skandinaviska cupen.

– Det var ingen expressfart idag. Ingen toppenkänsla, men ett stabilt lopp, säger Burman och fortsätter:

– Det är inget toppenresultat. Men jag var väl 37 sekunder efter tror jag och Amundsen hade kunnat vinna i världscupen idag. Så det är ju inga ljusår jag är efter honom. Det är många norrmän som är bra. Ingen toppenkänsla, men det får ses som helt okej.

Du är bäste svensk med bara norrmän framför dig. Vad säger det om den norska dominansen?

– Det är för dåligt från deras sida, de borde ha ännu fler framför mig tycker jag, säger Burman och skrattar.

– Nej men det är väldigt många norrmän som åker bra. Jag är trött på att svara på den där frågan. Det är så det ser ut. Det är för få svenskar som åker i den där toppen. Vad ska jag svara på det liksom?

Hur långt tror du att dagens instats hade räckt i världscupen?

– I dag hade det nog varit runt en 25-30-plats kanske, om ens det. Men det viktiga är att man tidsmässigt inte är 1,30 bakom. Det hade varit alldeles för dåligt. Det är inte jättemycket som krävs för att få det där lilla sista upp till toppen, säger Burman.

Tvåa blev Iver Tildheim Andersen och trea kom Martin Kirkeberg Mörk. Kopparskidan fortsätter med klassisk sprint imorgon och 30 kilometer klassisk masstart på söndag.

KLIPP: Här dyker Frida Karlsson upp med barnen

Frida Karlsson på ungdomstävling i Sollefteå

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson på ungdomstävling i Sollefteå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.