Johannes Lukas fick se Sverige ta VM-brons på plats i Slovenien. Foto: Bildbyrån

Johannes Lukas äntligen på plats: ”Jag är stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas har tvingats följa sitt lag på distans under VM.

Men när bronset i singelmixedstafetten bärgades var Lukas på äntligen på plats.

– Det är jättekul att vara här med laget, säger han till SVT.

Johannes Lukas föll i en trappa på en träning under världscupen i Antholtz. Han skadade axeln och tvingades till operation.

Därför har han tvingats följa sitt landslag på distans under VM. Men när Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fixade bronset i singelmixedstafetten var han till slut på plats i Slovenien. Med vänsterarmen i ett speciellt skydd.

– Det är inte helt grönt ljus men det var svårt hemma så jag kände att jag behövde lite platsväxling. Det är jättekul att vara här med laget, säger han till SVT.

”Det är stort”

Lukas har varit med och stöttat laget hemifrån och när man nu tagit fem medaljer i Pokljuka har man tangerat rekordet från VM 2012. Det året blev det dock inget guld. Något som Martin Ponsiluoma fixade i årets sprint.

– Det är självklart stort. Det här laget har hela tiden så hög nivå. De visar att de klarar av den här pressen också på VM. Det är riktigt stort.

– Om man ser till den här tävlingen idag, det är sex till åtta lag som kan ta medaljer, så att vi lyckas på slutet igen det är riktigt, riktigt kul. Jag är stolt över hela laget, säger Lukas.

Han säger att det varit tufft att inte få vara på plats.

– Det har varit jobbigt självklart. Men samtidigt har de gjort det så bra alla ledare på plats och alla aktiva. Det är kul att vara här nu.

KLIPP: Så bärgades VM-bronset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.