Kalle Grenemark tillbaka som skidskytteexpert på SVT

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta år är Kalle ”Stav till stav” Grenemark tillbaka som skidskytteexpert på SVT Sport.

Från och med i morgon kommenterar han loppen från Annecy.

– Jag fick förmånen att hoppa in och det tackar man inte nej till. Det är alltid lika roligt att få chansen, säger Kalle Grenemark till SVT Sport.

Mellan 2003 och 2013 kommenterade Grenemark skidskyttet tillsammans med Christer Ulfbåge. Han var folkkär, inte minst på grund av att han alltid upplyste tittarna om åkarnas tid vid skyttemomentet – det han själv döpte till ”stav till stav”.

Nu gör han comeback i rutan där han kommer både höras kommentera från loppen i och synas i Vinterstudion.

– Jag fick förmånen att hoppa in och det tackar man inte nej till. Det är alltid lika roligt att få chansen, säger Kalle Grenemark till SVT Sport.

Även om det var åtta år sedan sist så är skidskyttet en del av Kalle Grenemarks liv. Till vardags är han tränare på skidskyttegymnasiet i Boden.

Till helgen väntar tävlingar från franska Annecy, där han hoppas på flera svenska succéer.

– Det är alltid spännande. Damlaget går jättebra just nu och det handlar inte bara om systrarna Öberg. Hela laget är ju topp 20. På herrsidan gör Sebastian Samuelsson det bra hela tiden. Kan Martin Ponsiluoma få till skyttet så är han en kandidat till pallen, säger Grenemark.

Sjukdom i familjen ställer till det

Helena Ekholm, som brukar kommentera, har råkat ut för sjukdom i familjen vilket sätter stopp för henne den här gången.

– Anledningen till det tillfälliga inhoppet är att Helena Ekholm har vinterkräksjuka i familjen och trots att hon inte har drabbats vill vi inte ta några risker med tanke på säkerheten för vår övriga personal. Och Björn Ferry kunde inte ersätta då han hade annat bokat denna helg, säger Marcus Törngren, projektledare Vinterstudion.

– Kalle Grenemark är en utmärkt ersättare. Han har enormt stor rutin, inte minst som expertkommentator, och sen följer han också fortfarande skidskyttet väldigt nära. Kalle är dessutom en härlig person med stor karisma, som säger vad han tycker. Och det gillar man ju. Jag tror tittarna kommer välkomna Kalle fint i helgen!

KLIPP: Här vinner Sverige skidskyttestafetten i Hochfilzen (11 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.