Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modo hockey åter i SHL Foto: Bildbyrån

Allt färre egna produkter i Modo: ”Osannolikt att det skulle fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Modo är återigen ett SHL-lag efter sju år i hockeyallsvenskan.

När laget tog SM-guld 2007 hade laget 18 spelare från trakten – i årets trupp återfinns endast fyra.

– Jag tror det är viktigare än vad man tror, säger Theodor Niederbach, en av fyra lokala spelare.

Niederbach är en av fyra lokala spelare i årets trupp. Det kan jämföras med guldåret 2007, då hade Modo hela 18 spelare från trakten. När laget åkte ur SHL 2016 fanns det sju stycken.

Hur viktigt är det att det finns en lokal koppling?

– Viktigare än vad man kan tro, vi har en tränare och en sportchef som är härifrån, så har du dem som känner lite extra för klubben så tror jag det kan lätt smitta av sig till de som inte är härifrån, säger Theodor Niederbach.

Mattias Karlin minns Modos guldår och den trupp som då nästan bara innehöll lokala produkter.

– Det är så Modo har byggt förr men var sak har sin tid. Det var osannolikt att det skulle fortsätta som det gjorde, eftersom det ploppade upp nya spelare hela tiden. Självklart hade jag velat haft 25 killar från Ångermanland men här och nu så finns det inte så många fler, säger Mattias Karlin som själv är ifrån Ö-vik.

Undvika kval

Truppen han har att förfoga över beskriver han som talangfullt lag med en bra blandning av rutinerat och orutinerade spelare. Målet är att undvika en kvalplats.

– Det är ingen lek att ta steget upp, det kommer bli tufft och det gäller att vi jobbar hårt för varandra och stå upp för det som står på bröstet, säger tränaren Mattias Karlin.

– Jag vill vara optimistisk och säga att vi kan knipa en play-in plats men vill fortfarande vara ödmjuk och säga att det är en extremt tuff liga, säger Theodor Niederbach.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.