Petter Northug. Foto: Bildbyrån

Northugs comeback dröjer – tävlingen ställs in på grund av milt väder

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug får vänta på sin tävlingscomeback.

Det milda höstvädret innebär att Ski Classics försäsongslopp i norska Sjusjöen ställs in.

– Tyvärr gör de onormala vädertemperaturerna i södra Norge det omöjligt att producera konstsnö, sägr Ski Classiscs vd David Nilsson till langd.se.

Petter Northug har aviserat att han kommer att göra en comeback på elitnivå i vinter. Planen var att han skulle göra sin första start i Sjusjöen Super Criterium, som är en del av långloppscupen Ski Classics, den 12 november men nu kommer beskedet att försäsongsloppet ställs in.

Anledningen: det milda höstvädret.

– Tyvärr gör de onormala vädertemperaturerna i södra Norge det omöjligt att producera konstsnö, vilket inte innebär att evenemanget inte går att genomföra på det sätt som vi vill. Planen är att köra ett försäsongslopp nästa vinter, men nu närmast fokuserar vi på starten av säsong XIV av Ski Classics med tävlingsstart i österrikiska Bad Gastein 10-11 december, säger Ski Classics vd David Nilsson till langd.se.

KLIPP: Northug om nya satsningen: ”Längtar till vintern” (30 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.