• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Poromaa tappade skidan efter skidbytet

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa låg bra till vid skidbytet.

Sedan tappade han placeringar – för han tappade skidan.

Trots det blev han bäste svensk.

– Det var berg- och dalbana där ute. Det är sjukt, obeskrivligt, säger han till SVT Sport.

Willliam Poromaa var fem sekunder bakom täten när det var dags för skidbyte. Sedan tappade han snabbt tid. Det visade sig att han tappade skidan i spåret och var nära på att fälla Burman.

– Jag kände direkt att det var något konstigt och när jag kollade ner så var den halvt öppen. När jag skulle böja mig ner och skruva fast den så sticker den i väg, där och då var det panik, säger William Poromaa till SVT Sport.

Vid mellantiden efter skidbytet hade han tappat nio placeringar och var 19 sekunder bakom. 300 meter senare var han 35 sekunder efter.

– Jag blev stressad. Men jag lyckades få på den ganska snabbt och dra igång igen, men jag känner mig helt slut de första två skatevarven och tänkte att ”det är bara att ge upp, det här kommer aldrig gå”, säger han.

Slutade topp tio

Trots tröttheten kom han ikapp gruppen bakom tätklungan och hittade nya krafter.

– Jag fortsätter kriga och kommer med i gruppen och har chans på topp tio. Då finns det inget annat.

Efter spurt mot Ivan Yakimushkin och Dario Cologna knep han niondeplatsen. Men det blev han bäste svensk, två minuter bakom segraren Alexander Bolsjunov.

– Jag har prickat formen och brukar vara bäst när det gäller, säger han.

Jens Burman blev elva och Björn Sandström 40:e. Calle Halfvarsson bröt loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.