Sebastian Samuelsson och Johannes Thingnes Bö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sebastian Samuelssons passning till Norge: ”Kan vara en svacka på väg” Foto: Bildbyrån

Positiv Sebastian Samuelsson inför VM – trots tyngre säsong: ”En häftig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det gått tungt i världscupen, bär han en bra känsla inför VM.

Det säger Sebastian Samuelsson inför allvaret som drar igång i Nove Mesto nästa vecka.

– Jag gillar den här perioden inför mästerskap, säger han till SVT Sport.

För Sebastian Samuelssons del startade säsongen med en svensk seger i singelmixedstafetten och även en seger i jaktstarten när världscupen var på plats i Östersund under två helger.

Sedan har det mest gått tyngre och inte minst mot slutet. Under de senaste helgernas tävlingar i Ruhpolding och Antholz är Samuelssons bästa individuella placering en 13:e-plats.

– Jag hade några tyngre veckor, speciellt i Antholz, där jag sköt väldigt dåligt. I sista loppet fick jag till 18 träff på masstarten och det var väldigt skönt. Sedan har jag fått några väldigt bra skyttepass här hemma. Jag har aldrig varit orolig över skyttet i det långa loppet, men det är klart att just i den situationen är det frustrerande, säger Samuelsson.

”En häftig känsla”

Nästa vecka inleds VM i tjeckiska Nove Mesto. Och trots att det gått tungt i världscupen, åker Samuelsson dit med en bra känsla.

– Jag gillar den här perioden inför mästerskap. Jag känner nästan varje dag jag vaknar att det känns lite bättre i kroppen än dagen innan.

Inför VM förra året sa Samuelsson att han hade medaljchans i alla lopp han skulle ställa upp i. När mästerskapet summerades, klev han upp på pallen i tre av fyra individuella lopp.

– Det var många som skrattade åt mig när jag sa det, för att jag hade haft en tuff säsong. Jag ser att jag har lika bra chanser i år, men skidskytte är en sådan sport där det svänger fort och man kan göra bra lopp utan att nå medaljer.

Piken: ”I form för tidigt”

I världscupen den här säsongen har Norge dominerat fullständigt på herrsidan. Sex norrmän toppar världscupen innan vi hittar första svensk i Martin Ponsiluoma på en sjundeplats.

– De har all press på sig då de har presterat så oerhört bra och är stora favoriter. Men jag fick en liten känsla i Antholz att de är i form för tidigt, så vi får väl se om formen håller i sig eller om de har en svacka på väg.

Hör mer av Samuelssons tankar om Norge i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.