Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marte Olsbu Röiseland hyllar Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån/SVT

Röiseland hyllar Elvira Öberg: ”Visar att hon är bäst i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Marte Olsbu Röiseland gjorde sin första jaktstart i världscupen den här säsongen och slutade åtta. Efter loppet hyllade hon vinnaren Elvira Öberg.

– Elvira gör ett kanonlopp och visar att hon är bäst i dag, säger Röiseland till SVT Sport.

Marte Olsbu Röiseland är tillbaka i världscupen efter att ha fått hösten förstörd på grund av bältros. I torsdagens sprint kom 32-åringen på 16:e plats och i dagens jaktstart kom hon åtta efter en bom.

– Det här hade jag inte trott. Det är bara en månad sedan jag satt hemma och undrade när jag skulle tävla igen i världscupen. Nu är jag här och kämpar, det är jättekul, säger Röiseland till SVT Sport.

32-åringen var 51 sekunder efter segraren Elvira Öberg.

– Det viktigaste för mig är att kroppen fungerar och svarar på det jag gör. Jag hoppas att den fortsätter göra det och att jag blir bättre, säger Röiseland.

Hyllar Elvira Öberg

Röiseland, som tog tre guld i fjolårets OS, hyllade även vinnaren Elvira Öberg.

– Jag får gratulera Sverige till en ny seger. Elvira gör ett kanonlopp, hon skjuter 20 träff och visar att hon är bäst i dag, säger Röiseland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.