Marte Olsbu Röiseland har haft ett riktigt tufft VM hittills. Foto: Bildbyrån

Röiseland i tårar: ”Det känns hopplöst”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan skördade Marte Olsbu Röiseland stora framgångar på VM.

Årets mästerskap har hittills varit ett fiasko för norskan.

– Det här är tydligen inte mitt mästerskap, säger hon till NRK.

Norska skidskyttestjärnan Marte Olsbu Röiseland har haft en riktigt tuff inledning på VM.

Röiseland, som tog hela sju medaljer på senaste VM, har en sjätteplats i sprinten som bästa placering hittills, förutom guldet i mixedstafett.

När Hanna Öberg på tisdagen tog silver slutade norskan på en tung 20:e plats. Efteråt bröt hon ihop. I en intervju med norska NRK kom tårarna.

– Det här är tydligen inte mitt mästerskap. Det går emot mig och det är väldigt jobbigt. Det går bra om det händer en eller två gånger men när det sker om och om igen känns det hopplöst, säger hon till NRK.

”Förstör för mig själv”

Röiseland har varit med i kampen om medaljerna ända fram till sista skyttet i alla individuella tävlingar. Men väl där har det inte gått som det brukar. I en intervju med SVT Sport lyfter Röiseland fram sitt stående skytte som det stora problemet.

– Jag förstör för mig själv på sista stå. Det är lite ovant att vara så dålig på stående skytte, det brukar vara min styrka. Det är väldigt tråkigt. Ju mer det händer desto mer påverkar det mig, säger hon till SVT Sport.

Lagkamraten stöttar

Det är istället Tiril Eckhoff som stått för den största norska framgången i Pokljuka. Hon har hittills tre VM-guld på fyra tävlingar. Men hon lider också med sin lagkamrat.

– Jag tycker först och främst synd om henne. Under förra mästerskapet hade hon ett flyt som var nästan läskigt. Sedan kommer hon till detta mästerskap med gul väst och ska försvara VM-gulden från ifjol. Hon får en dålig start och då är det klart att det händer något med självförtroendet.

KLIPP: VM-silver till Hanna Öberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.