Hanna Öberg nöjd efter comebacken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg nöjd efter comebacken Foto: Bildbyrån

Stark comeback av Hanna Öberg – bästa svensk i Ruhpolding

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg var tillbaka i världscupen efter sjukdom. Då stod hon för en stark comeback och slutade femma i distansloppet i Ruhpolding – precis före systern Elvira.

– Jag är jättenöjd med den här tävlingen, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Både Hanna och Elvira Öberg jagade en pallplats inför sista skyttet i distansloppet i Ruhpolding. Hanna Öberg sköt fullt och låg fyra efter sista skyttet men Dorothea Wierer, Italien, avslutade starkare och svenskan slutade femma, 25 sekunder från pallen.

– Jag är jättenöjd med den här tävlingen, jag visste verkligen inte på förhand hur det skulle funka och hur det skulle hålla. Hur miniåterhämtningen under loppet skulle funka. Jag tycker att det funkade bra, grundfarten har funkat bra men det kanske saknas lite i att pusha sista varvet, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

– Det var både och att stå över förra veckan, jag fick ett större sug efter att tävla och att sakna skidskytte i veckan har hjälpt mig.

”Mest nöjd med skyttet”

Det här var hennes comeback efter sjukdom som gjorde att hon missade världscupen förra veckan i Pokljuka.

– Jag hade väldigt fina skidor och hade flyt med att få häng på åkare. Jag fick det bra upplagt för mig. Jag är ändå mest nöjd med skyttet i dag och att jag sätter 19 träff, säger Hanna Öberg.

Elvira Öberg jagade sin tredje raka individuella seger i världscupen efter att inte ha bommat ett enda skott i Pokljuka. Men i andra skyttet kom årets första bom och hon slutade sexa – tio sekunder bakom storasyster Hanna.

Vann gjorde Lisa Vittozzi från Italien före en fransk duo med Lou Jeanmonnot som tvåa och trea blev Julia Simon.

KLIPP: Hanna Öberg sköt fullt i sista skyttet

Hanna Öberg tillbaka efter sjukdom – stark dag på vallen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg tillbaka efter sjukdom – stark dag på vallen Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.