Inga svenskar vidare till det andra åket. Foto: Bildbyrån

Tungt för svenskarna – ute efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ingen lyckad dag för svenskarna i dagens storslalom.

Mattias Rönngren var 2,47 efter i mål och Kristoffer Jakobsen gjorde som i lördags – körde ur.

Schweizaren Marco Odermatt leder efter första åket.

De två svenskarna till start i dagens uppskjutna storslalom var Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen.

Rönngren startade som nummer 60 och var 2.47 sekunder efter i mål. Trots att han missade det andra åket var det ett fall framåt jämfört med i lördags, då han var nästan hela fem sekunder efter.

För Kristoffer Jakobsen har det varit tunga tävlingar i Santa Caterina. Han körde ur i första åket i lördags och dagens tävling slutade på samma sätt.

Schweizisk seger

Marco Odermatt ledde efter det första åket, knappt två tiondelar före norrmannen Leif Kristian Nestvold-Haugen. Den ledningen släppte han aldrig ifrån sig. Han vann tävlingen tillslut med sju tiondelar före amerikanen Tommy Ford.

Trea kom lördagens segrare Filip Zubcic. Han hade ett mindre lyckat första åk och låg på plats 21 inför det andra. Men med det snabbaste andraåket klättrade han 18 platser hela vägen upp på pallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.