Sundlings nya succé – tvåa i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings superform håller i sig.

På damernas 10 kilometer fritt i Falun tog svenskan en imponerande andraplats.

– Jag får lite rysningar nu när jag tänker på det, säger Sundling efter nya pallplatsen.

Jonna Sundling fortsätter att imponera.

I går vann hon sprinten i överlägsen stil – ett resultat hon följde upp med en imponerande andraplats på damernas 10 kilometer fritt i Falun under lördagen.

Sundling gick ut stenhårt i spåret och var snabbast av alla både efter 1,5 kilometer och 2,5 kilometer. Hon fortsatte att gå starkt och gick sedan en tuff match mot amerikanskan Jessie Diggins i spåret. Efter en stark avslutning körde hon till slut i mål 0,4 sekunder före Diggins och kunde därmed säkra andraplatsen.

Therese Johaug vann hela 35 sekunder före tvåan Sundling.

”Får lite rysningar”

Placeringen är Sundlings bästa i ett distanslopp i världscupen.

– Det var väldigt roligt att komma in i mål och inse att man hamnat på pallen på sitt första 10 kilometer fritt-lopp, säger Sundling efter bedriften.

Sundling passade också på att hylla hemmapubliken i Falun.

– Jag får lite rysningar nu när jag tänker på det. De gav mig väldigt mycket energi. Det stödet man fått ute på banan i dag, det går inte att beskriva.

Kommer satsa mer på distanslopp

Sundling som tidigare satsat mest på sprint har imponerat på distansloppen den senaste tiden. Framöver kan det bli mer av den typen av lopp.

– Jag vill absolut fortsätta att ge de andra en match på distans också. Jag gillar att åka längre sträckor och inte bara sprint. Jag har strävat att åka bättre på distansloppen men är lite förvånad med tanke på att jag fokuserat mest på sprint.

Hyllas av Frida Karlsson

Frida Karlsson tog ett litet steg i rätt riktning och slutade till sist på en tolfte plats. Efter loppet passade hon på att hylla Jonna Sundling.

– Hon imponerar så himla mycket. Hon har sitt livs form och flyter med framgångsvågen. Jag ska verkligen söka upp henne och ge henne en klapp på axeln, säger Karlsson till SVT Sport.

Svenskornas placeringar i Falun

2) Jonna Sundling

6) Ebba Andersson

12) Frida Karlsson

17) Charlotte Kalla

18) Moa Olsson

25) Lovisa Modig

38) Moa Lundgren

44) Johanna Hagström

47) Moa Hansson

48) Louise Lindström

51) Lisa Vinsa

56) Elina Rönnlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.