I en intervju med SVT Sport sade Åke Andrén-Sandberg, ordförande för RF:s dopningkommission, att han efter Uppdrag gransknings avslöjade ”tror att det är någon i Sverige som har dopat sig.”
Det håller Schulze inte med om.
– Jag vet inte hur han kan säga det. Jag tycker inte man kan uttala sig om det utgående från de här testerna. I samma artikel säger Bo Berglund (expert i RF:s medicinska råd) att det var mycket ”hej och hå med standardiseringen”. Testerna är absolut inte tillräckliga för att slå fast något, säger hon.
”Fis skulle ha meddelat oss”
Sedan december 2009, då Wada (antidopningsbyrå) kom med sina riktlinjer, implementerar Svensk Antidoping individuella blodpass för att få bukt med skidåkarnas skenande blodvärden.
Innan dess kunde man endast anmäla en utövare när förbjuden substans hittades eller förbjuden metod avslöjades.
Så risken att någon var dopad utan att åka fast var större innan december 2009?
– Ja, jag antar det. Vi tog inga blodprov före 2009. Men om det skulle varit så att en svensk hade kraftigt varierande värden skulle Fis ha meddelat oss och så vitt jag vet har det inte skett, säger Schulze.
Fis motsätter sig uppgifterna
I ett meddelande till SVT Sport motsätter sig Fis starkt uppgifterna om att det var ett betydande antal skidåkare som har deltagit i vinter-OS trots att de hade onormala testresultat som tyder på dopning.
2001 infördes ett testprogram som kontinuerligt höll Wada med blodvärden för undersökning.
Sedan 2009 krävs tre utomstående experters anonyma utlåtanden för att ta ett fall vidare.
Innan december 2009 analyserades testerna av tillsatta antidopningsexperter. Från 2001-2006 var det svensken Bengt Saltin som sedan gav över till dansken Rasmus Damsgaard.