Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Aronsson Elfman kör VM-slalomen i Meribel. Foto: BILDBYRÅN

Trots genombrottet – talangen tror inte på VM-skräll

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Aronsson Elfman, 20, har fått sitt genombrott i världscupen den här säsongen. Men om hon kommer att skrälla i lördagens VM-slalom? Inte då, om du frågar henne själv.

– Det kanske inte är helt realistiskt, men det hade varit superkul, säger hon och skrattar.

Förutom dubbla JVM-guld har Hanna Aronsson Elfman radat upp fina placeringar i slalom i världscupen stundande säsong. Fem topp tio-placeringar samt två elfteplatser. Bäst var hon i Sestriere i december när hon nosade på pallen med sin fjärdeplats.

– Den har varit mycket bättre än jag förväntade mig innan säsongen, säger hon till SVT Sport.

”Det hade ju varit kul”

Hittills på VM, där hon gör debut, har det dock inte gått lika bra. Medaljmiss i teamparallellen, ut i kvalet i parallellstorslalomen och uråkning i storslalomen. Största chansen till fint resultat för Karlstadfödda Aronsson Elfman kommer i lördagens slalom.

Om jag säger att Hanna Aronsson Elfman kommer att skrälla i VM-slalomen, vad säger du då?

– Det hade ju varit kul. Man vill ju alltid hamna på pallen så det är såklart man strävar efter att hamna där. Det kanske inte är helt realistiskt, men det hade varit superkul, säger hon och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.