Stina Nilsson hade en tung dag på skjutvallen. Foto: Bildbyrån

Tejpbit ställde till det i skyttet för Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson hade problem redan före start i sprinten i Otepää.

En tejpbit ställde till det för svenskan som sköt hela fem bom och slutade 52:a.

– Fem bom är alldeles för mycket, säger hon.

Det blev ingen rolig fredag för Stina Nilsson i estländska Otepää. 28-åringen var långt ifrån samma form jämfört med förra veckan, och enligt Nilsson började problemen redan före start.

– Det var lite stressigt innan start. Jag hade en liten tejpbit i dioptern som jag behövde få bort. Det gick inte helt bort och det blev lite suddigt i ligg. Det var lite utmanande att skjuta, säger Nilsson till SVT Sport.

”Är ändå nöjd

Totalt blev det hela fem bom för Nilsson, tre i liggande och två i stående, och hon slutade på 52:a plats.

– Fem bom är alldeles för mycket. Jag är ändå nöjd med hur jag jobbade med skotten i stå och i ligg hade jag inte rätt förutsättningar, säger hon.

Skyttetränaren Jean-Marc Chabloz hade inte pratat med Stina Nilsson när SVT nådde honom efter loppet, men han hade hört om hennes problem på skjutvallen.

– Det var någonting med dioptern hörde jag. Sådant kan ju hända och det kan ha stört henne, för liggserien var ingen bra serie. Hon skjuter mycket bättre än så. Hon har varit stabil på träning och har bra koll på vinden. För det var inga problem med förhållandena, säger han.

Måste höja lägstanivån

Chabloz säger att hon har nått målet för säsongen i och med tredjeplatsen förra veckan i Kontiolahti. Men för att Nilsson ska kunna nå bättre resultatet oftare än vad hon gör nu menar han att det gäller att hon höjer lägstanivån.

– Skjuter hon 0/0 eller 0/1 så är hon där längst fram. Men fem bom, då är man borta. Jag tror att hon behöver lite mer erfarenhet för att höja lägstanivån och bli lite stabilare, säger han.

KLIPP: Hanna Öberg missade pallen efter kostsam bom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.