Foto: David Geieregger

Tilda Johansson har problem efter covid-sjukdom – kan missa IBU-cuptävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Johansson testades för två veckor sedan positivt för covid-19.

Hon är nu frisk från själva infektionen.

Men det är inte säkert att hon kan starta.

”Kroppen kämpar fortfarande och är väldigt svag”, skriver hon på Instagram.

Covid-19 gjorde att Tilda Johansson inte fick möjlighet att åka på skidskytte-VM som ersättare för Elvira Öberg när hon var sjuk.

Men efter att hon tidigare i veckan blev kvitt infektionen kunde hon sätta sig på flygplanet över Atlanten till kandensiska Canmore, där det är tävlingar i IBU-cupen (nivån under världscupen) med start i morgon.

”Jobbigt att ”leva””

Men väl där kände hon att covid-tiden fortfarande påverkar henne. Rejält.

”Kroppen kämpar fortfarande och är väldigt svag. I dagsläget är det jobbigt att ”leva”. Det är bara att konstatera att jag inte är mig själv i dagsläget och det är väldigt frustrerande. Om det blir någon start för mig är ytterst oklart”, skriver Johansson på Instagram.

Tilda Johansson leder IBU-cupen efter 19 av 22 tävlingar, och jagar alltså en totalsseger. Men om hon missar helgens tävlingar kan det bli svårt.

”Just nu känns det mesta meningslöst och det finns inte mycket hopp kvar i mig. Men jag gör allt jag kan för att ge kroppen det den behöver. Jag vill fortfarande tro att det är möjligt. Dag för dag, timme för timme, det är så jag får leva nu”, skriver hon.

SE MER: Första IBU-cupsegern i karriären för Tilda Johansson (2 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Johanssons succésäsong fortsätter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.