Succé för Vinterstudion – damernas jaktstart söndagens mest tittade TV-program Foto: Bildbyrån

Tittarsuccé för Vinterstudion – skidskyttet drog storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Helgens Vinterstudion i SVT lockade storpublik.

Damernas jaktstart var söndagens mest tittade program på TV, alla kategorier.

– Det är tydligt att folket längtat efter att krypa upp i sofforna och kolla på Vinterstudion, säger programmets projektledare Marcus Törngren.

Världscupen i skidskytte är igång och den första helgen drog till sig stort intresse för SVT:s Vinterstudion. Inte minst när det var dags för damernas jaktstart under söndagen. Med 1 115 000 tittare var det den dagens mest tittade program på TV, alla kategorier, med konkurrens från Rapport och julkalendern.

Totalt gick fyra tävlingar av stapeln under lördagen och söndagen, vilket lockade nästan en miljon tittare i snitt, närmare bestämt 904 000. Även studion mellan tävlingarna lockar storpublik, med som mest 700 000 efter damernas jaktstart. Mellan tävlingarna samma dag var det en halv miljon som följde den en och en halv timme långa studiosekvensen.

”Fantastisk TV-sport”

– Skidskytte är en fantastisk TV-sport med flera svenska världsstjärnor både på dam- och herrsidan, som slåss i toppen nästan varje tävling. Lägg till det våra folkkära experter, kommentatorer och programledare så blir det väldigt bra underhållning. Förutom tävlingarna tror jag folk fortsatt gillar vår fördjupande journalistik och inbjudande stämning, säger Vinterstudions projektledare Marcus Törngren.

Under torsdagen fortsätter sändningarna från världscupen i skidskytte, med damernas sprint och herrarnas sprint går av stapeln på fredagen.

KLIPP: Elvira Öberg på pallen i jaktstarten (4 dec 2022)

Elvira Öberg fick knyta näven för en tredjeplats i dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg fick knyta näven för en tredjeplats i dag. Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.