• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Här slår norska längdstjärnan Didrik Tönseth till konkurrenten Magne Haga i klungan i norska mästerskapen. Foto: NRK

Didrik Tönseth lägger sig platt: ”Hör inte hemma i idrotten”

Uppdaterad
Publicerad

I går slog Didrik Tönseth till konkurrenten Magne Haga med staven skiathlonloppet i Meråker i Norge. Nu ber han om ursäkt.

– Jag lägger mig platt, det hör inte hemma i idrotten eller någon annanstans, säger han till NRK.

Det var drygt 19 kilometer in i gårdagens lopp i skiathlon i norska Meråker som Didrik Tönseth, dubbel världsmästare och OS-guldmedaljör i stafett, slog till konkurrenten Magne Haga med staven.

– Det var onödigt av mig. Men jag tycker att det fanns plats för två på bredden där. Jag kör om en VM-plats, det gör inte han, sa han i går till NRK.

Några timmar senare, under gårdagskvällen, var det dock andra ljud i skällan.

– Jag beklagar det här, jag har pratat med Magne och försvarare inte det jag gjorde. Jag lägger mig platt, det hör inte hemma i idrotten eller någon annanstans, säger Tönseth till NRK.

Norrmännen tävlar just nu i sina nationella mästerskap och slåss om platser i den norska VM-truppen. Tönseth blev nia i går men diskades i mål. Trots det kunde han kvittera ut en VM-biljett. För Haga blev det bara en 19:e plats i loppet som vanns av Emil Iversen.

– Jag är ledsen att jag ödelade Magnes lopp, ett av det viktigaste loppen vi åker., säger Tönseth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.