Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Jakobsen körde ur i Wengen. Foto: Bildbyrån

Tredje raka uråkningen för Kristoffer Jakobsen

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen startade säsongen bra.

Men sedan årsskiftet har det gått tyngre.

I dag kom hans tredje raka uråkning.

Efter en inledande fjärdeplats i Val d'Isere, som följdes upp med en sjundeplats i Madonna di Campiglio, har det gått betydligt sämre för Kristoffer Jakobsen efter årsskiftet.

I dag, i Wengens världscupslalom, kom 28-åringens tredje raka uråkning.

Snöade mycket

Den kom i slutet av det andra åket. Jakobsen, som låg på 15:e plats efter det första åket, hade 1,5 sekunder tillgodo på Alexander Steen Olsen som då ledde.

Han gjorde några småmissar i det ymniga snöfallet under andra åkets första halva, men hade fortfarande tre tiondelar kvar vid sista mellantiden.

Kristoffersen vann

Men då grenslade han, och noterades alltså för sin tredje raka uråkning.

Vann gjorde Henrik Kristoffersen, som med ett fint andraåk åkte upp sig från andra till första plats – trots att han var nära att falla, men lyckades parera det.

– Skitkul, säger Kristoffersen till norska Viaplay.

Meillard tappade försprånget

När han gick i mål, 49 hundradelar före landsmannen Lucas Bråthen jublade han stort, trots att det första åkets snabbaste åkare Loic Meillard återstod.

Meillard hade 45 hundradelar att gå på, men han tappade försprånget via en grov miss ungefär halvvägs in åket och missade möjligheten att ta sin första världscupseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.