Alpint
• Magdalena Fjällström, 27, Sverige
Svenskan vann guld i junior-VM 2013, men ett väldigt lyckat steg till senior har uteblivit för Fjällström. Bästa placeringen i världscupen kom i slovenska Kranjska Gora 2020, då blev hon tia i slalomen. Under den senaste och sista säsongen har hon på fem slalomvärldscuptävlingar varken kvalificerat sig eller tagit sig i mål.
SE MER: Fjällström slutar – kritisk mot förbundet (17 januari 2022):
• Carlo Janka, 35 år, Schweiz
Han var som allra bäst mellan 2009 och 2010. Då tog han först VM-guld i Val d'Isère i storslalom, och året efter vid OS i Vancouver blev han även olympisk mästare i storslalom. I världscupen har han segrat elva gånger, och ytterligare 17 gånger har han fått ställa sig på pallen.
• Kjetil Jansrud, 36, Norge
Norske fartstjärnan har tagit såväl VM- som OS-guld i störtlopp respektive super-G. Han har dessutom två VM-silver, två OS-brons och två OS-silver där han tog det första i Vancouver 2010. I världscupen blev det totalt 55 pallplatser, varav 23 vinster.
SE MER: Jansrud kraschar i Beaver Creek (8 december 2021):
• Manfred Mölgg, 39, Italien
19 säsonger efter debuten i världscupen slutar italienaren som tagit tre VM-medaljer, ett silver och ett brons i slalom samt ett brons i storslalom. I världscupen segrade Mölgg vid tre tillfällen. Manfreds syster Manuela körde till sig en pallplats 14 gånger under sin karriär.
• Emelie Wikström, 29, Sverige
Wikström meddelade i början av oktober 2021 att hon slutar. Slalomåkaren lyckades aldrig slå sig in på pallen, fjärdeplatsen hamnade hon på i två världscuptävlingar.
Längdskidor
• Marit Björgen, 42, Norge
Marit Björgen, som la ner sin satsning på traditionell längdåkning efter OS 2018, meddelar nu att hon också avslutar satsningen på långlopp som inleddes 2020. 42-åringen blev bland annat tvåa i Vasaloppet i fjol. Björgens landslagskarriär gav åtta OS-guld och 18 VM-guld.
• Maiken Caspersen Falla, 31, Norge
Norska sprintdrottningen, som vunnit tio VM-medaljer och tre OS-medaljer, avslutar karriären. De största individuella meriterna är ett OS-guld i sprint i Sotji 2014 och VM-gulden i sprint i Lahtis 2017 samt Seefeld 2019.
• Dario Cologna, 35, Schweiz
Han skördade stora framgångar, och var bevisligen en mästerskapsåkare av rang. I synnerhet på 15 kilometer. I tre raka OS – 2010, 2014, 2018 – vann han guld på distansen. Och i Sotji 2014 blev han även olympisk mästare i skiathlon. Schweizaren blev också världsmästare i skiathon 2013. I världscupen blev det 73 pallplatser, där han stod som segrare 26 gånger.
SE MER: Här kraschar Cologna i karriärens sista lopp (6 mars 2022):
• Britta Johansson Norgren, 39, Sverige
Långloppsgiganten Britta Johansson Norgren avslutar karriären efter sin sjätte totalsegrar i Ski Classics. Hon har totalt 25 segrar i långloppscupen. Från karriären i landslaget har hon även ett VM-silver och ett VM-brons i stafett.
SE MER: Det bästa från Johansson Norgrens karriär:
• Niklas Dyrhaug, 34, Norge
Norrmannen har två VM-guld från 2015 och 2017, båda i stafett. När han har kört individuellt har det blivit ett VM-brons på 15 km. I somras anslöt han till Martin Johnsrud Sundbys långloppslag, men det hoppar han av. I världscupen vann han jaktstarten i Ruka 2015.
• Hanna Falk, 32, Sverige
Redan i fjol gjorde hon sina sista lopp i världscupen, och fortsatte i stället i långloppscupen. Men skador och motivationsbrist gör att hon nu väljer att avsluta elitkarriären. I världscupen i längdskidor blev det fyra vinster, samtliga i sprint.
SE MER: Höjdpunkter ur Falks landslagskarriär:
• Therese Johaug, 33, Norge
För en av sportens största genom tiderna blev denna säsong den sista. Norskan, som tog sina tre första individuella OS-guld i Peking, har också tio individuella VM-guld. Hon har vunnit 81 lopp i världscupen, där hon har startat i 245. Totalt har det blivit 148 pallplatser (hon kan ta fler vid helgens världscuptävlingar i Falun).
I augusti 2017 stängdes hon av i 18 månader för dopning och missade bland annat OS i Pyeongchang 2018.
SE MER: Johaug om beslutet att avsluta karriären (5 mars 2022):
• Charlotte Kalla, 34, Sverige
Sveriges bästa kvinnliga olympier – På sina fyra olympiska spel har hon tagit nio medaljer, varav tre guld. I Vancouver 2010 vann hon 10 kilometer, i Sotji 2014 avgjorde hon stafetten och i Pyeongchang 2018 tog hon hem skiathlonen.
Hon har även tre VM-guld (ett individuellt – 10 km i hemma-VM i Falun 2015), sex VM-silver och fyra VM-brons. I världscupen vann hon Tour de Ski 2008 och totalt blev det tolv vinster, och 59 pallplatser.
SE MER: Vem är Charlotte Kalla?
• Laurien van der Graaff, 34, Schweiz
Schweiziskan har en mästerskapsmedalj, från sprintstafetten vid VM i Oberstdorf 2021 tog hon silver tillsammans med Nadine Fähndrich när Maja Dahlqvist och Jonna Sundling vann guld. I världscupen blev det två individuella segrar, båda säsongen 2017/2018. Hon har även en individuell andraplats, och två tredjeplatser. Samtliga har varit sprintlopp.
• Riitta-Liisa Roponen, 43, Finland
Veteranen Riitta-Liisa Roponen avslutar sin internationella karriär. 43-åringen har ett VM-guld och ett VM-silver i lagsprint. Hon har dessutom en mängd medaljer från tradionella stafetter: Två VM-guld, tre VM-brons och ett OS-brons. Sista medaljen blev bronset i VM-stafetten i Oberstdorf i fjol.
• Lina Korsgren, 34, Sverige
Långloppsstjärnan Lina Korsgren lägger skidorna på hyllan för att istället bli team director för Team Ramudden Ski. Korsgren har bland annat Vasaloppet tre gånger: 2018, 2020 och 2021, där på rekordtid. Hon vann även totalsegern i långloppscupen Ski Classics förra säsongen.
SE MER: Här är Korsgrens tre segrar i Vasaloppet
Skidskytte
• Simon Desthieux, 30, Frankrike
Fransmannen var med och tog OS-guld i mixedstafett i Pyeongchang och har även ett VM-guld i stafett från VM i Antholz 2020. Simon Desthieux har varit verksam på världsnivå i tio års tid. I VM i Pokljuka 2021 var han nära sitt första individuella guld men blev tvåa efter Martin Ponsiluoma.
• Susan Dunklee, 36, USA
Amerikanskan har tillbringat 14 vintrar i rad runt (nästan enbart) Europas skidskytteorter. Nära 300 VC-starter. Sex pallplatser har det blivit och två av dessa är VM-silver. Skrällde stort i masstarten i Hochfilzen 2017 och upprepade skrällen i sprinten i Antholz 2020. Även lagkamraterna Clare Egan och Leif Nordgren slutar.
• Magdalena Gwizdon, 42, Polen
Största veteranen av alla. VC-debuterade i Östersund 1995 – fyra år före Elvira Öberg föddes! 529 VC-starter och har även kört IBU-cup och rullskidskytte flitigt. Har två sprintsegrar, i Östersund 2006 och för-OS i Sotji 2013. Hyllades efter sprinten i Otepää, som blev vintern enda VC-start, där hon slog 20 åkare och blev 66:a.
• Erik Lesser, 33 år, Tyskland
I VM 2015 i Kontiolahti låg han bakom det tyska stafettguldet, och dessutom vann Lesser själv guldmedalj i jaktstarten före ryssen Anton Sjipulin och norrmannen Tarjei Bö. I OS blev han tvåa i distansen 2014, och i OS-stafett har han tagit ett brons och ett silver. I världscupen har han en vinst, tre andraplatser och sex tredjeplatser.
• Benjamin Weger, 32, Schweiz
Varit Schweiz största stjärna i över ett decennium. Slog igenom ung och satte sitt pers redan 10/11 när han blev tvåa i Pokljuka. Efter nio (!) år utan pallplats blev han ifjol trea i Oberhofs masstart och gjorde flera starka lopp. En profil med sitt stora skägg och breda leende.
• Dominik Windisch, 32, Italien
Dominik Windisch har tre OS-brons, ett VM-guld, ett VM-silver och ett VM-brons i prishyllan. VM-guldet kom i masstart i VM 2019 i Östersund, där han även var med i mixedstafettlaget som tog brons. I OS i Peking slutade han 14:e i distansloppet.
Skicross
• Viktor Andersson, 29, Sverige
Viktor Andersson, med sju pallplatser i världscupen varav två segrar, lägger skidorna på hyllan. 29-åringen ska nu bli pappa.
SE MER: Viktor Anderssons höjdpunkt i karriären