• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Stina Nilsson: ”Bara dumt att fokusera på OS”

Uppdaterad
Publicerad

Får hon köra OS i Peking eller inte?

Det är inget Stina Nilsson fokuserar på.

– Det här är inte min sista säsong. Jag ser ett till OS, liksom, säger skidskytten.

Det har varit olika turer kring Nilssons eventuella OS-plats de senaste dagarna. I söndags skrev Aftonbladet att hon var klar för OS, något som snabbt dementerades av Sveriges olympiska kommitté (SOK) för SVT Sport.

Stina Nilsson själv säger att hon väntar på besked.

– Jag visste att de kommer göra nästa uttagning efter Ruhpolding (tävlingar 12-16 januari), så jag förstod att det inte var sant och att någon behövde gå ut och dementera det ganska snabbt så att inte gemene man går och tror att jag är uttagen fast jag inte är det, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

”Vill fortsätta min lilla resa”

Hennes fokus är här och nu.

I helgen fortsätter världscupen med tävlingar i Oberhof, som SVT sänder.

– Jag tänker inte på OS. Jag tänker på att jag vill fortsätta min lilla resa inom skidskytte och se vart det tar mig. Om det tar mig till ett OS i år – jättekul. Men jag ser liksom inte att det här är min sista säsong. Jag ser ett till OS, liksom. Jag vill bara fortsätta utveckas, säger Nilsson.

Lite kittlande skulle det väl vara att få köra ett OS redan nu?

– Jag tycker bara att det är dumt att fokusera på det. Jag fokuserar på min prestation i första hand och min utveckling.

OS i Peking invigs den 4 februari.

Redan klara för OS (skidskyttar)

Hanna Öberg, Linn Persson, Elvira Öberg, Anna Magnusson, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Jesper Nelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.