Foto: Volleyballworld

Åhman/Hellvig till kvartsfinal i Dubai

Uppdaterad
Publicerad

De svenska europamästarna Jonatan Hellvig och David Åhman fortsätter att visa stabil form på världstouren. I dag avancerade det svenska paret till kvartsfinal i Dubai efter seger i åttondelen mot spanska paret Huerta/Huerta med 21-18,21-18.

Svenskarna spelade fin beachvolleyboll med sitt karaktäristiska spel med snabba anfall.  Enda gången svenskarna stördes var vid ställningen 14-12 i första set. Då dömdes Åhman bort för ett felaktigt fingerslag. Vilda protester från den svenska bänken hjälpte inte. Spanjorerna tog tre raka poäng men Åhman och Hellvig hittade tillbaka till rytmen och vann till slut med 21-18.

I andra set var det jämnare och lagen höll jämna steg. Ett par viktiga poäng mot slutet gav Sverige övertaget och matchen avslutades med två fina blockpoäng av Jonatan Hellvig.

Svenskduon spelar kvartsfinal mot italienarna Carambula/Rossi klockan 18 ikväll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.